Volgende activiteiten

filmvoorstelling Goldfever

GoldFeverDe laatste jaren zien we in Latijns-Amerika een ware invasie van multinationals om er grote mijnprojecten op te starten. Zo brengt de Marlinmijn er sedert 2004 via “open-pit mining” onherstelbare schade toe aan mens en natuur. De resultaten: vervuiling, ziektes en onenigheden binnen gemeenschappen. De film is ook een documentaire over drie sterke Maya-vrouwen, die moedig de strijd aangaan tegen deze transnationale mijngroep uit Canada.

Deze filmvoorstelling kwam tot stand dank zij een samenwerking met VELT Leieland, MOW Leievallei en Vakantie- en Recreatiecentrum De Ceder. Met dank aan DLC voor het gebruik van het materiaal. Toegangsprijs 2.50 EUR/persoon. Voorstelling vrijdag 4 maart  om 20u in de Ceder ( Parijsestraat 34). Einde rond 22u. U hoeft niet te reserveren

Goldfever

Comments are closed.