Volgende activiteiten

WEDSTRIJD: 1001 ideeën – red de biodiversiteit!

reddebiodiversiteit

Biodiversiteit is synoniem voor het leven op aarde en zorgt voor een schat aan levensnoodzakelijke diensten. Maar deze unieke levensbron in gevaar: soorten verdwijnen aan een ongeziene snelheid. Actie voor biodiversiteit is dus even broodnodig als dringend. En jij bent aan zet! Stuur ons je meest creatieve en originele actietips om de biodiversiteit een handje te helpen. Een duidelijke uitleg over de baat van je actietip voor biodiversiteit bezorgt je voordeel. En een originele presentatie (enkele voorbeelden: strip, film, kunst- of knutselwerk,…) is helemaal het einde! Je kan inspiratie zoeken in de bestaande 366 tips voor de biodiversiteit (PDF ~70MB) maar uiteraard verwachten we van jou nieuwe ideetjes! Je kan zowel individueel als in groep (vanaf 3 personen) deelnemen. Iedereen kan deelnemen, ongeacht zijn of haar leeftijd. De jury zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans maakt, zowel de (zeer) jonge kandidaten boordevol hippe ideetjes als de meer ervaren natuurkenners. We hebben fantastische prijzen in petto. Een kleine greep uit onze prijzenpot: een weekendje in de Ardennen, ethische smartphones, meevaren met een oceanografisch schip, bezoeken voor en achter de schermen in de Zoo van Antwerpen en de Plantentuin van Meise, een hippe fiets van bamboe, een observatievlucht boven de Noordzee,… En sowieso worden alle goede ideeën gepubliceerd met naam en toenaam. Aarzel niet en doe nu mee

Comments are closed.