Volgende activiteiten

presentatie over de Argonne : verslagje van Karel

Zaterdagavond 6 april: het zaaltje van “ter Wilgen” loopt geleidelijk vol. We zien vele gezichten van de vroegere Wielewaalafdeling Schelde-Leie en uiteraard ook een pak “oude sokken” van de vroegere Wielewaaljongeren, die toch een speciale band gekweekt hebben met die aantrekkelijke streek van de Argonne. Ik vermoed dat ook de jongere generatie Natuurpunters van afdeling Deinze-Zulte, die familiale sfeer zal geproefd hebben van “Wielewalers onder elkaar”. Toen ik Rik de ondertitel “Natuurbeleving, Natuurstudie en Natuurbehoud” hoorde uitspreken gingen mijn gedachten naar Marcel Nachtergaele zaliger: hij zal zeker goedkeurend toegekeken hebben van hierboven. In deze drie woorden balde hij indertijd de doelstellingen samen van wat toen nog de “Wielewaal” was. Ik vermoed dan ook dat de keuze van deze ondertitel door Rik een eerbetoon was aan Marcel en een warme herinnering aan de jeugdkampen in de Argonne waar Marcel zeker ook zijn bijdrage tot succes geleverd heeft en in momenten van tegenspoed een troostende schouder aanbood. Ik heb als het ware met de ogen en oren van Marcel respectievelijk gekeken naar de mooie beelden, geluisterd naar de boeiende geschiedenis van deze streek, hoopvol meegekeken naar de strijd voor een betere natuurlijke toekomst. Een strijd waarin Rik een onmiskenbaar grote rol in speelt. Samen met Marcel zijn we hem daar oneindig dankbaar voor.
Karel De Waele

Comments are closed.